Otthont teremteni, ahol nemcsak polgártársaim, hanem az ide csábított vendégek és turisták is jól érzik magukat. Így hozva létre azt, ami másoknak csábító és hívogató a városban, viszont nekünk, dunaszerdahelyieknek büszkeség és maga az otthon.

Önéletrajz

Kedves olvasó!

Örülök, hogy megtisztel érdeklődésével és kíváncsi életpályámra.

1967. július hónapjában születettem, édesapám hivatalnok és édesanyám pedagógus volt akkoriban, ma már nyugdíjasként teszik teljessé családomat.

Az iskoláimat a mai Szabó Gyula Alapiskolában kezdtem, majd a dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumban töltöttem négy évet. A gimnazista évek alatt a tanulás mellett aktívan sportoltam és gimis társaimmal saját zenekart alapítva együtt zenélgettünk. Akkoriban meghatározó elemem volt a rock zene, és ez a szeretet vezérelt a zenekar basszusgitárosaként.

A különféle sportok kipróbálása után a foci volt az, amely az érdeklődésem legjobban elnyerte. A középiskolai diákévek alatt a járási bajnokságban fociztam. A focizást már az ifi csapatban is szerettem, így később természetes volt, hogy a felnőtt futballcsapat sorait erősítem. Az aktív focizástól az érettségi vizsgára való felkészülés, az egyetemi felvételi, majd az egyetemi tanulmányok fontossága miatt búcsúztam el. A sport szeretete és a mozgás igénye megmaradt bennem a mai napig. Az érettségi után sikeresen felvételt nyertem a pozsonyi Comenius Egyetem Jogi Karára.

Egyetemi tanulmányaimat 1990-ben fejeztem be sikeresen, és még abban az évben letettem a doktori vizsgát is. Bírói gyakorlatot a pozsonyi Körzeti Katonai Bíróságon és a dunaszerdahelyi Járásbíróságon szereztem, majd 1992-ben letettem a bírói szakvizsgát.

Jogi gyakorlatot és szakmai tapasztalatot a dunaszerdahelyi Kataszteri Hivatalban, az Általános Hitelbank Rt., a Szlovák Takarékpénztár Rt. és a Szlovák Hitelbank Rt. jogi osztályán szereztem. A munkám során megfogadtam édesapám jó tanácsát, miszerint aki úri emberként viselkedik embertársaival, az adott szavát mindig betartja, az hosszútávon meghozza a gyümölcsét.A szakmai munkámat Dunaszerdahelyen 1996-ban kezdtem, ami egy egyszemélyes ügyvédi irodaként indított vállalkozásból, mára egy hat, szakképzett munkatársat számláló komoly ügyvédi szolgáltatásokra képes irodává fejlődött.

Politikai pályafutásom már utolsó éves egyetemistaként, 1990-ben elkezdtem, akkor léptem be a Független Magyar Kezdeményezés politikai mozgalomba. Az FMK-t azért választottam, mert a jogi tanulmányaim során a liberalizmus, mint filozófiai irányzat szólított meg a szocializmus zártságából való szabadulás első éveiben. Akkor sem voltam, és most sem vagyok az abszolút liberalizmusnak a híve, ragaszkodom a meghatározó konzervatív értékekhez is, mint a család fontos szerepe a társadalomban, az anyanyelvünk, a kultúránk és hagyományaink megőrzése. A Független Magyar Kezdeményezés, Magyar Polgári Párttá való átalakulásakor választottak meg az MPP Országos Etikai Bizottsága elnökének. A Magyar Koalíció Pártjának megalakulásakor tagja lettem az Országos Etikai Bizottságnak, majd később az Országos Alapszabály-felügyelő Bizottságnak is. 2011-ben a Magyar Közösség Pártja Helyi Alapszervezetének tisztújító taggyűlésén megválasztottak a dunaszerdahelyi Alapszervezet elnökének. 2016. június 6-tól voltam a Magyar Közösség Pártja Országos Elnökségének tagja. 2021 szeptemberében megalakult a Szövetség politikai párt, amelynek dunaszerdahelyi alapszervezete elnőkévé választottak. 

Közéleti munkát 2009-ben kezdtem, amikor a dunaszerdahelyiek megválasztottak polgármesterüknek az időközi helyhatósági választásokon. Ez idő óta töretlen igyekezettel és elszántsággal dolgozom városunkért, Dunaszerdahelyért és a dunaszerdahelyiekért. A 2017-es, novemberi megyei önkormányzati választásokon ismét megválasztottak Nagyszombat Megyei Önkormányzat képviselőjévé. Megválasztásom óta nemcsak a városunk közösségéért dolgozom, hanem a Csallóközi és Mátyusföldi emberekért is. Munkámat elismerendő, a dunaszerdahelyiek a 2010-es a 2014-es és a 2018-as helyhatósági önkormányzati választásokon újra megválasztottak városunk polgármesterének.

Családot 1993-ban alapítottam, amikor házasságot kötöttem kedvesemmel Tímeával. Ma két gyermek boldog édesapja vagyok. Lányom egy nemzetközi könyvvizsgáló cégnél dolgozik. Fiam egytemista.

Elégedett ember vagyok, aki a munkája során elért eredményeire nyíltan lehet büszke, hisz mindezt a tisztesség és a törvényesség keretei között sikerült elérnem. Családomnak megteremtettem a biztonságot és a kényelmet arra, hogy gyermekeim megfelelően készülhessenek fel az életre.

Ha a jövőt nézem és a benne lévő céljaimat, telve vagyok motivációval, hogy ezeket megvalósíthassam. A sikert, amelyet elértem a munkámban és a magánlétemben, szeretném továbbvinni a város vezetésébe, létrehozva egy boldog és sikeres közösséget Dunaszerdahelyen. Otthont teremteni, ahol nem csak polgártársaim, hanem az ide csábított vendégek és turisták is jól érzik magukat. Így hozva létre azt, ami másoknak csábító és hivogató a városban, viszont nekünk, dunaszerdahelyieknek büszkeség és maga az otthon.