Vytvoriť domov, kde nielen moji spoluobčania, ale aj naši milí hostia a turisti sa budú cítiť vynikajúco. Takto vytvoriť prostredie, ktoré druhých bude príťažlivé a atraktívne, pričom pre nás, obyvateľov Dunajskej Stredy bude tým, na čo budeme môcť byť oprávnene hrdí a bude pre nás samotným domovom.

DUNASZERDAHELYNEK A JÖVŐBE KELL TEKINTENIE

eredmenyeinkert megkuzdottunk

A Magyar Közösség Pártja Városi Szervezetének a dunaszerdahelyiek érdekeit szolgáló munkája az eredmények tükrében a 2010 – 2014 közötti időszakban.

 

A teljes anyag ezen a linken érhető el. Kérem, kattintson ide és olvassa el!

 

Szerethető és polgárközpontú Dunaszerdahely képét vázoltuk fel Önöknek négy évvel ezelőtt, pezsgő társadalmi és kulturális élettel, színvonalas sporteseményekkel. Olyan városét, amely lépésről lépésre fejlődik egy világos jövőkép és átfogó stratégia mentén.

A Magyar Közösség Pártjának újraválasztott polgármestere és városi képviselőcsoportja az Önök szavazatainak köszönhetően 2010-ben nekiláthatott az olykor kihívásokkal, buktatókkal és politikai ellenlábasaink gáncsoskodásával is nehezített városfejlesztő munkának.

Ez irányú igyekezetünk gyakran nehézségekbe ütközött. A helyzetet egyfelől bonyolította a nemzetközi méretű gazdasági válság kedvezőtlen hatása, hiszen ennek következtében fejlesztési forrásaink beszűkültek. Például 2013-ban Dunaszerdahely 345 000 euróval kapott kevesebbet az államtól visszautalt részadók formájában, mint az előző évben.

Másfelől a városi képviselő-testületben az elmúlt négyéves választási időszakban kisebbségi pozícióból kellett politizálnunk. Mi magasabbra tettük ugyan a lécet, de voltak, akik ezt leverték. A képviselők másik párthoz tartozó tábora két független képviselőtársuk támogatásával nemegyszer már az általuk uralt szakbizottságokban elvetette a dunaszerdahelyiek döntő többségének érdekeit szolgáló javaslatainkat, a képviselő-testület ülésein ugyanígy.

Helyszűke miatt csak egy szemléletes példa: a „tizenhármak” masszív ellenkezése miatt sokadik próbálkozásunkra sem sikerült elfogadtatni a vendéglátó-ipari egységek nyitvatartását szabályozó új rendeletet, ami gátat vetett volna a bárok környékén az éjszakai csendháborításnak.

Bízunk abban, hogy a küszöbönálló választásokból megerősödve kerülünk ki, és végre-valahára kiadhatjuk a dunaszerdahelyiek részéről várt rendeletet, amely biztosítaná lakosaink nyugalmát a szórakozóhelyek közelében.

Mindemellett pedig hozzáláthatunk a hamarosan bemutatásra kerülő választási programunkban szereplő hosszú távú városfejlesztési terveink megvalósításához.

A teljes anyag ezen a linken érhető el. Kérem, kattintson ide és olvassa el!