Vytvoriť domov, kde nielen moji spoluobčania, ale aj naši milí hostia a turisti sa budú cítiť vynikajúco. Takto vytvoriť prostredie, ktoré druhých bude príťažlivé a atraktívne, pričom pre nás, obyvateľov Dunajskej Stredy bude tým, na čo budeme môcť byť oprávnene hrdí a bude pre nás samotným domovom.

Csallóköz cikk: Indul a Felvidáki Vágta

DUNASZERDAHELY – Múlt pénteken Hájos Zoltán polgármester a sajtó munkatársai előtt jelentette be, hogy a járásközponthoz tartozó sikabonyi repülőtéren rendezik meg a Felvidéki Vágta elnevezésű lovasversenyt.

Már korábban esett szó arról, hogy a magyarországi nagysikerű Nemzeti Vágta külhoni elődöntői, a Székely- és a Vajdasági Vágta mintájára Felvidéken is rendezzenek hasonlót, de ennek megvalósítására az idei évig kellett várni. A polgármester örömének adott hangot, hogy éppen Dunaszerdahely adhat otthont a rangos megmérettetésnek, amely minden helyszínen nagy közönségsikernek örvend.

A Nemzeti Vágta szervezőivel és a helyi lovassport ismert alakjainak segítségével kívánják lebonyolítani a versenyt június elején. A pontos időpont március közepén válik nyilvánossá, mert a város március 17-én 14 órai kezdettel a városházán találkozót szervez a vállalkozóknak a szélesebb régióból, akikkel együtt kívánnak működni a rendezvény megvalósítása során. A vágta ugyanis a komoly nézői érdeklődés mellett jelentős marketinglehetőséget hordoz magában, nem csupán helyi szinten, ugyanis Dunaszerdahely szeptemberben a budapesti döntőn is bemutatkozik, s vele együtt a vállalkozóknak is hasonló lehetőségük nyílik. Éppen ezért szeretne Hájos két hét múlva egyeztetni a gazdasági élet tagjaival, akik hasznosnak tartanák az ilyenfajta lehetőséget, s minden érdeklődő gazdasági szereplőt szívesen várnak a találkozóra.

Ami a rendezvényt illeti, a város azért döntött a sikabonyi helyszín mellett, mert ott megfelelő tér van a lovak és a résztvevők, valamint azok autói számára is. A belépőjegyek és a tévés közvetítés kérdése még nyitott, így feltehetően néhány hét múlva megtudhatjuk, vajon élőben láthatjuk-e a rendezvényt az MTVA valamelyik csatornáján is.

A Felvidéki Vágta nem csupán szórakoztató esemény lesz, hanem lehetőség arra is, hogy a legjobb felvidéki lovas és ló a Hősök terén bizonyítson, a város és a régió turisztikai népszerűsítésére is kiváló alkalmat biztosít.

Hájos Zoltán továbbá elmondta, a Csallóközi Vásárban is újdonsággal készülnek, szeretnék a helyi vállalkozóknak egy kiállítás formájában lehetősége nyújtani, hogy bemutathassák termékeiket. A március 17-én sorra kerülő találkozón erről is egyeztetni akarnak a régió üzletembereivel.